Jan Brokken over De Kozakkentuin in Waddinxveen

Op vrijdagavond 4 maart geeft Jan Brokken een lezing over zijn nieuwe boek De Kozakkentuin in de bibliotheek van Waddinxveen. De Kozakkentuin doet op aangrijpende wijze verslag van de vriendschap tussen de jonge officier van justitie Alexander von Wrangel en de verbannen schrijver Fjodor Michajlovitsj Dostojevski in Siberië. Jan Brokken beschrijft de strijd van een rebelse schrijver tegen een verrot systeem en de hulp die hij daarbij krijgt van een jonge jurist die gruwt van corruptie en onrecht. In de Siberische woestenij wordt zowel de schrijver als de procureur verliefd op een getrouwde vrouw, wat gecompliceerd was halverwege de 19e eeuw. Jan Brokken vertelt over het ontstaan van De Kozakkentuin, het tijdloze van vriendschap, de nieuwe impuls die hij de historische roman heeft willen geven, zijn fascinatie voor Rusland en de rol en de betekenis van Dostojevski in de literatuur.

 

 

Datum: 4 maart

aanvang: 20.00 uur

plaats: Bibliotheek De Groene Venen

Gouweplein 1

2741 MW Waddinxveeen

organisatie&reserveren: www.bibliotheekdegroenevenen.nl

 

 

 

 

0 Reacties

Geef commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*