4 oktober – Concertlezing Chopin rond de Evenaar in Den Haag-Loosduinen

Op uitnodiging van Cultuuranker Loosduinen brengen Jan Brokken (tekst) en Marcel Worms (piano) op zondag 4 oktober hun programma Chopin rond de Evenaar in Bibliotheek Nieuw Waldeck in Den Haag-Loosduinen. Jan Brokken vertelt passages uit zijn non-fictie boek Waarom elf Antillianen knielden voor het hart van Chopin, Marcel Worms speelt walsen, mazurka’s en danza’s van de sterk door Chopin beïnvloede componisten Wim Statius Muller, Jacobo Palm, Rudolf Palm, Edgar Palm (Curaçao), Ernesto Lecuona (Cuba), Ignacio Cervantes (Cuba), Louis Moreau Gottschalk (New Orleans), Teresa Carreño (Venezuela) en Francisco Mignone (Brazilië). Van Waarom elf Antillianen knielden voor het hart voor Chopin – een indrukwekkende en vermakelijke cultuurgeschiedenis van de Caribische eilanden – verschenen een Poolse en een Amerikaanse vertaling.

Datum: 4 oktober

aanvang: 14.30 uur (programma van 2 x 45 minuten)

boek- en cdverkoop, signeren: in de pauze

plaats: Bibliotheek Nieuw Waldeck

Rossinilaan 141

2551 MR Den Haag

organisatie&reserveren&kaartverkoop: nieuwwaldeck@bibliotheekdenhaag.nl