7 november – Jan Brokken geeft concertlezing Caribische Smeltkroes in Amsterdam

Een heel bijzondere avond op zaterdag 7 november als opening van de serie Vriendenconcerten in de Zuiderkerk in Amsterdam. Jan Brokken (verteller), Pamela Smits (cello) en Tobias Borsboom (piano) brengen dan hun programma Caribische Smeltkroes, met een hommage aan de vorig jaar overleden componist en pianist Wim Statius Muller.

Jan Brokken is natuurlijk gevraagd vanwege zijn onovertroffen boek over de Caribische muziek, Waarom elf Antillianen knielden voor het hart van Chopin. Pamela Smets bracht haar eerste jaren door op Curaçao, waar haar ouders, beiden pianisten, tien jaar werkzaam waren voor de culturele stichting Sticusa. Tijdens een bezoek van Wim Statius Muller, de Chopin van Curaçao, aan Nederland kreeg Tobias Borsboom de kans om een aantal van zijn werken voor piano met de componist door te nemen, een voor de jonge Tobias ‘onvergetelijke ervaring’. Op Curaçao speelde Pamela Smets een recital met Statius Muller in de intieme concertzaal van Avila Beach. Die sfeer van daar zullen Pamela Smits, Tobias Borsboom en Jan Brokken terugbrengen in dit bijzondere concert, met werken van Wim Statius Muller (met onder andere de in opdracht van Jan Brokken geschreven Suite Pikiña), van Frédéric Chopin, Astor Piazzola, Manuel de Falla, Maurice Ravel (Habanera), en Art Marshall (Atardi, Curaçaos volksliedje).

datum: 7 november

aanvang: 20.00 uur

plaats: Zuiderkerk,

Zuiderkerkhof 72,

1011 WB Amsterdam

informatie&reserveren&kaartverkoop: www.vriendenconcerten.nl

 

 

 

0 Reacties

Geef commentaar