Jeroen Vullings interviewt Jan Brokken over De Kozakkentuin op het Late Night/Brainwash Festival in Den Haag

Op het Late Night/Brainwash Festival interviewt Jeroen Vullings, literair redacteur van Vrij Nederland, op zaterdag 27 februari Jan Brokken over zijn nieuwe non-fictieboek  De Kozakkentuin in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. De Kozakkentuin doet op aangrijpende wijze verslag van de vriendschap tussen de jonge officier van justitie Alexander von Wrangel en de verbannen schrijver Fjodor Michaïlovitsj Dostojevski in Siberië. Jan Brokken beschrijft de heroïsche strijd van een rebelse schrijver tegen een verrot systeem en de hulp die hij daarbij krijgt van een jonge jurist die gruwt van corruptie en onrecht. In de Siberische woestenij wordt zowel de schrijver als de procureur verliefd op een getrouwde vrouw, wat gecompliceerd was halverwege de 19e eeuw. In gesprek met Jeroen Vullings zal Jan Brokken ingaan op het gedachtegoed van Dostojevski en zijn betekenis voor de literatuur.

 

Datum: 27 februari

Aanvang: 20.30 (aanvang programma), 21.00 (interview met Jan Brokken)

Plaats: Koninklijke Schouwburg, Korte Voorhout 3, Den Haag

Organisatie&reserveren: www.bibliotheekdenhaag.nlwww.ks.nl/agenda/504/brainwash