Presentatie Johnny Remember Me in Eerbeek met Jan Brokken en Petra Kersten

 De Geiten Pers vroeg Jan Brokken een verhaal te schrijven over Eerbeek. Hij diepte uit een dekenkist een schriftje op: het dagboek dat hij als twaalfjarige bijhield van zijn belevenissen op de Veluwe. Naar aanleiding van de vondst schreef hij drie lange brieven aan zijn nichtje Petra Kersten. Zij vulde zijn herinneringen aan (of sprak ze tegen) in twee lange brieven. Petra stuurde met haar brieven vier tekeningen mee die prachtig de sfeer weergeven van de vroege jaren zestig.

Johnny Remember Me was de grote hit van 1961 waarop Jan en Petra stiekem dansten voor de radio. Jan Brokken zou uitgroeien tot een van Nederlands grootste schrijvers en reizigers. Uit de observaties die hij als twaalfjarige noteerde, blijkt dat hij al jong op dreef was. Petra zou een bekend illustrator van kinderboeken worden. Algauw viel zij op door een zeer bijzondere techniek die ze ook toepast bij deze geïllustreerde briefwisseling. Maar bovenal spreekt uit dit schitterende kleinood de idylle van een neef en een nicht die nog één zomer lang jong en gelukkig willen zijn. Johnny Remember Me is een fraai verzorgde 54 pagina’s tellende bibliofiele uitgave die eenmalig verschijnt in een oplage van 750 exemplaren.

Op zaterdag 8 oktober presenteren en signeren Jan Brokken en Petra Kersten Johnny Remember Me bij boekhandel Hendriks in Eerbeek, in de straat waar het boekje speelt: de Stuyvenburchstraat.

 

Datum: 8 oktober

aanvang: vanaf 16.30 uur

plaats: Boekhandel Hendriks

Stuyvenburchstraat 36,

Eerbeek

organisatie&reserveren: toegang gratis, reserveren degeitenpers@live.nl