Concertlezing ‘De Kozakkentuin’ in Hengelo

In het kader van de Maand van de Filosofie geven Jan Brokken (tekst) en Marcel Worms (piano) op dinsdag 4 april de concertlezing De Kozakkentuin in de bibliotheek van Hengelo. De Kozakkentuin doet op aangrijpende wijze verslag van de vriendschap tussen de jonge officier van justitie Alexander von Wrangel en de verbannen schrijver Fjodor Michajlovitsj Dostojevski in Siberië. Jan Brokken vertelt over de ontstaansgeschiedenis van De Kozakkentuin, het tijdloze van vriendschap, zijn fascinatie voor Rusland en de rol en de betekenis van Dostojevski in de literatuur. Ook zal hij vertellen over zijn nieuwste boek De gloed van Sint-Petersburg: een wandeling door twee eeuwen Russische literatuur en muziek. Een compleet Russische programma. Marcel Worms voert werken uit van Modest Moessorgski, Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, Alexander Glazoenov, Sergej Rachmaninov, Igor Stravinsky, Alexander Skrjabin en Dmitri Sjostakovitsj.

Entree: 7,50 (leden), 10,00 (niet leden)

Organisatie & reserveren: www.bibliotheekhengelo.nl (onder agenda)