Jan Brokken op het festival I Boreali (Het Noorden) in Milaan

Op uitnodiging van uitgeverij Iperborea en het literatuur-, film-, muziek- en designfestival I Boreali (Het Noorden) gaat Giacomo Papi op zondag 5 februari in gesprek met Jan Brokken over zijn boeken Anime baltiche en Il giardino dei cossachi die beide een groot succes zijn in Italië. In het sfeervolle Teatro Franco Parenti in Milaan vertelt Jan Brokken vanaf 15.00 over uiteenlopende figuren als Sergej Eisenstein, Gidon Kremer, Arvo Pärt, Alexander von Wrangel en Fjodor Dostojevski. De voertaal is Frans, simultaanvertaling in het Italiaans. Er is drank uit het noorden, eten uit het noorden (ofschoon op Italiaanse wijze bereid), er heerst de warme sfeer van het noorden, er klinkt de hele zondagmiddag prachtige muziek, en tussendoor dus het lange gesprek met Jan Brokken over wat Riga, Tallinn en Sint-Petersburg zo bijzonder maakt.