Jan Brokken over De rechtvaardigen in Amsterdam

Op uitnodiging van boekhandel Island Bookstore en de openbare bibliotheek Statenliedenbuurt interviewt Peter de Back op woensdag 14 november Jan Brokken over zijn nieuwe boek De rechtvaardigen in Bibliotheek Statenliedenbuurt in Amsterdam. Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog ontdekte de Nederlandse consul in Kaunas (Litouwen) een manier om duizenden Joodse vluchtelingen het leven te redden: hij schreef voor hen een visum uit voor Curaçao. Daarmee reisden ze met de Trans Siberië Express naar Japan, van waaruit ze zich over de hele wereld verspreidden – vrijwel allen overleefden de oorlog. Het verhaal van de in Rotterdam geboren Jan Zwartendijk is even verheffend als heldhaftig. In de korte tijd dat hij er de gelegenheid toe had schreef hij duizenden visa uit. Jan Brokken beschrijft het leven van Jan Zwartendijk en de lotgevallen van enkele ontkomen Joden  in een meeslepend epos. De rechtvaardigen is een les in moed, in het maken van de juiste keuzes op het juiste moment. Een combinatie van Baltische zielen en De vergelding. Een onthutsend non-fictieboek waaraan jarenlange en wereldwijde research ten grondslag ligt. Steven Spielberg: ‘Als ik het verhaal van Jan Zwartendijk eerder had gekend, had ik het verfilmd.’ Bill Clinton: ‘He filled desperate lives with hope during a period of great darkness, and his actions will remain a beacon of decency and righteousness for generations to come.’

Jan Brokken signeert in de pauze.

Datum: 14 november

aanvang: 20.00 uur

plaats: Bibliotheek Statenliedenbuurt

Van Hallstraat 615

1015 HG Amsterdam

organisatie&kaartverkoop&reserveren: www.oba.nl

en in Island Bookstore, Westerstraat 15, Amsterdam