Dubbel CD De wereld van Arvo Pärt – Jan Brokken / Jeroen van Veen / Joachim Eijlander

Nieuw verschenen bij het label Piano Classics: de dubbel cd De wereld van Arvo Pärt. Jan Brokken vertelt, Jeroen van Veen (piano), de meester van de minimal music. en Joachim Eijlander (cello) spelen. Tijdelijk verkrijgbaar van 23,99 voor 14,99 in de serie Aangenaam Klassiek.

Klassieke Zaken van november 2022 recenseert: “In het boek Baltische zielen van Jan Brokken komen uiteraard ook Arvo Pärt en zijn muziek langs. Het bracht pianist Jeroen van Veen op het idee van een voorleesconcert waarin de verhalen van Brokken gecombineerd worden met bekende stukken van Pärt, zoals Fratres, Für Alina, Spiegel im Spiegel, en minder bekende uit bijvoorbeeld de periode dat Pärt filmmuziek schreef. De verhalen en de muziek bleken elkaar te versterken en het geheel sloeg zo aan dat er nu een dubbel-cd ligt. Brokken leest, Jeroen van Veen en cellist Joachim Eijlander spelen. Het resultaat is een onweerstaanbare muziek- en verhaalbiografie van de klankmagiër uit Estland.”