Concertlezing Chopin rond de Evenaar in Capelle aan den IJssel

Op uitnodiging van de Stichting Cultuur aan de Dorpsstraat brengenJan Brokken (tekst) en Marcel Worms (piano) op donderdag 10 maarthun programma Chopin rond de Evenaar in het schitterend gelegen Van Cappellenhuis in Capelle aan den IJssel. Jan Brokken leest passages voor uit zijn non-fictie boek Waarom elf Antillianen knielden voor het hart van Chopin, Marcel Worms speelt walsen, mazurka’s en danza’s van de sterk door Chopin beïnvloede componisten Wim Statius Muller, Jacobo Palm, Rudolf Palm, Edgar Palm (Curaçao), Manuel de Falla (Spanje),Ignacio Cervantes (Cuba), Louis Moreau Gottschalk (New Orleans),Teresa Carreño (Venezuela) en Francisco Mignone (Brazilie). Van Waarom elf Antillianen knielden voor het hart voor Chopin – een indrukwekkende en vermakelijke cultuurgeschiedenis van de Caribische eilanden – verschenen een Poolse en een Amerikaanse vertaling.

organisatie&reserveren: www.vancappellenhuis.nl