Concertlezing Chopin rond de Evenaar in Nijmegen

Op uitnodiging van Bart en Bertien Keijser en in het kader van de Serie Concertlezingen Saxonholme brengen Jan Brokken (tekst) en Marcel Worms (piano) op vrijdag 15 april 2016 hun programma Chopin rond de Evenaar in Huize Saxonholme in Nijmegen. Jan Brokken leest passages voor uit zijn non-fictie boek Waarom elf Antillianen knielden voor het hart van Chopin, Marcel Worms speelt walsen, mazurka’s en danza’s van de sterk door Chopin beïnvloede componisten Wim Statius Muller, Jacobo Palm, Rudolf Palm, Edgar Palm (Curaçao), Manuel de Falla (Spanje), Ignacio Cervantes (Cuba), Louis Moreau Gottschalk(New Orleans), Teresa Carreño (Venezuela) en Francisco Mignone(Brazilie). Van Waarom elf Antillianen knielden voor het hart voor Chopinverscheen een Poolse en een Amerikaanse vertaling. Deze concertlezing is de derde en laatste in de serie Concertlezingen Saxonholme.

organisatie&reserveren: b.keijser@saxonholme.nl

NB De concertlezing duurt van 17.30 tot 19.15. Aansluitend is er de mogelijkheid tot dineren. Reserveren verplicht.