Jan Brokken over De Kozakkentuin in Borger

Op uitnodiging van de Bibliotheek Borger-Odoorn en in het kader van deBoekenweek 2016 geeft Jan Brokken op dinsdag 15 maart een lezing over zijn nieuwe boek De Kozakkentuin in de bibliotheek van Borger. De Kozakkentuin doet op aangrijpende wijze verslag van de vriendschap tussen de jonge officier van justitie Alexander von Wrangel en de verbannen schrijver Fjodor Michaïlovitsj Dostojevski in Siberië. Jan Brokken beschrijft de heroïsche strijd van een rebelse schrijver tegen een verrot systeem en de hulp die hij daarbij krijgt van een jonge jurist die gruwt van corruptie en onrecht. In de Siberische woestenij wordt zowel de schrijver als de procureur verliefd op een getrouwde vrouw, wat gecompliceerd was halverwege de 19e eeuw. Jan Brokken vertelt over de ontstaansgeschiedenis van De Kozakkentuin, het tijdloze van vriendschap, de nieuwe impuls die hij op de historische roman heeft willen geven, zijn fascinatie voor Rusland en de rol en de betekenis van Dostojevski in de literatuur.

organisatie&reserveren: www.bibliotheekborger.nl