Jan Brokken over ‘De kampschilders’ bij Paagman in Den Haag

Op woensdag 19 oktober 2022 gaat Arjan Peters in gesprek met Jan Brokken over zijn nieuwste boek De kampschilders bij boekhandel Paagman in Den Haag.

De kunsten bloeiden in de jaren dertig op Bali. Vanuit de hele wereld trokken kunstenaars naar het eiland en raakten geïnspireerd en betoverd door de Balinese cultuur. Onder hen ook de schilders Rudolf Bonnet, Willem Hofker en Maria Hofker-Rueter. Maar aan die wereld kwam een eind toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Bonnet en de beide Hofkers kwamen in een jappenkamp op Celebes terecht, Rudolf en Willem in hetzelfde kamp als Han, de vader van Jan Brokken, Maria in hetzelfde kamp als zijn moeder Olga. Op ingenieuze en ongeëvenaarde wijze verweeft Brokken hun lotgevallen. Hij wekt het rijke culturele leven op Bali tot leven, maakt de voortdurende angst in het kamp op indringende wijze invoelbaar en laat zien hoe kunst in onmenselijke omstandigheden een redding kan zijn. Met De kampschilders bewijst Jan Brokken zich opnieuw als een briljant verteller en als literaire non-fictieschrijver nummer 1 die de grote historisch feiten navoelbaar en de kleine persoonlijke geschiedenissen magisch kan maken.

Datum: 19 oktober 2022
Aanvang: 19.00 uur
Signeren en borrelen: 20.00 uur
Plaats: Boekhandel Paagman
Frederik Hendriklaan 217
2582 CB Den Haag

Aanmelden: www.paagman.nl