Jan Brokken (tekst), Ursula Schoch (viool) en Marcel Worms (piano) met hun Russisch programma De gloed van Sint-Petersburg in Wittem

Het doek gaat vallen over de Kloosterbibliotheek, een van de mooiste en imposantste bibliotheken van Nederland. Ter afsluiting van alle schitterende concerten en lezingen die het Cultuurfonds Wittem daar organiseerde, brengen Jan Brokken (tekst), Ursula Schoch (viool) en Marcel Worms (piano) op vrijdag 12 april hun Russisch programma De gloed van Sint-Petersburg in het Zuid-Limburgse. Een allerlaatste concertlezing dus, in de Kloosterbibliotheek van Wittem. Jan Brokken leest passages voor uit zijn Russische boeken De gloed van Sint-Petersburg en De Kozakkentuin – over de vriendschap tussen de jonge officier van justitie Alexander von Wrangel en de verbannen schrijver Fjodor Michajlovitsj Dostojevski in Siberië. Eerder stelde Jan Brokken met Ursula Schoch en Marcel Worms de concertlezing Baltische zielen samen. Duizenden lezers zullen zich die indrukwekkende ode aan de muziek uit de Baltische landen herinneren. Ditmaal brengen Ursula Schoch en Marcel Worms parels uit de Russische kamermuziek ten gehore, die Jan Brokken met aangrijpende verhalen zal larderen. Muziek van o.a. Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, Alexander Glazoenov, Sergej Rachmaninov, Igor Stravinsky, Sergej Prokovjev en Dmitri Sjostakovitsj.

 

 

Datum: 12 april

aanvang: 20.00 uur

plaats: Kloosterbibliotheek

Wittemer Allee 32

6286 AB Wittem

organisatie&reserveren: www.kloosterwittem