Jan Brokken (tekst), Tobias Borsboom (piano), Eleonore Pameijer (fluit): Verborgen Geschiedenis, Verboden Muziek in Haasdrecht

Op uitnodiging van de Stichting Haasdrechtse Kring brengen Jan Brokken (tekst), Tobias Borsboom (piano) en Eleonore Pameijer (fluit) op zondagmiddag 23 april hun indrukwekkende tekst- en muziekprogramma Verborgen Geschiedenis, Verboden Muziek in de Hervormde Kerk in Haasdrecht. Naar aanleiding van zijn boek De vergelding, een dorp in tijden van oorlog vertelt Jan Brokken over het wegmoffelen van afschuwelijke of beschamende oorlogsgebeurtenissen. Hij belicht tevens de goeddeels vergeten muziekwerken van componisten wier werken verboden waren tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tobias Borsboom en Eleonore Pameijer voeren composities uit van Dick Kattenburg, Leo Smit, Marius Flothuis, Rosy Wertheim en Nico Richter. Van hen overleefden alleen Marius Flothuis en Rosy Wertheim de oorlog; Dick Kattenburg, Leo Smit en Nico Richter werden slachtoffer van de Shoah.

 

 

 

Datum: 23 april

aanvang: 14.00 uur

boek- en cdverkoop, signeren: in de pauze

locatie: Hervormde Kerk,

Kerkplein 9,

2851 CJ Haasdrecht

organisatie&reserveren&kaartverkoop: www.haasdrechtsekring.nl