Jan Brokken over De kampschilders in Hellevoetsluis

Op woensdag 19 april geeft Jan Brokken op uitnodiging van de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta een lezing over zijn nieuwste boek De kampschilders in Cultuurhuis Nieuwe Veste in Hellevoetsluis.

De kunsten bloeiden in de jaren dertig op Bali. Vanuit de hele wereld trokken kunstenaars naar het eiland en raakten geïnspireerd en betoverd door de Balinese cultuur. Onder hen ook de schilders Rudolf Bonnet, Willem Hofker en Maria Hofker-Rueter. Maar aan die wereld kwam een eind toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Bonnet en de beide Hofkers kwamen in een jappenkamp op Celebes terecht, Rudolf en Willem in hetzelfde kamp als Han, de vader van Jan Brokken, Maria in hetzelfde kamp als zijn moeder Olga. Op ingenieuze en ongeëvenaarde wijze verweeft Brokken hun lotgevallen. Hij wekt het rijke culturele leven op Bali tot leven, maakt de voortdurende angst in het kamp op indringende wijze invoelbaar en laat zien hoe kunst in onmenselijke omstandigheden een redding kan zijn.  Met De kampschilders bewijst Jan Brokken zich opnieuw als een briljant verteller en als literaire non-fictieschrijver nummer 1 die de grote historisch feiten navoelbaar en de kleine persoonlijke geschiedenissen magisch kan maken.

 

Datum: 19 april

aanvang: 20.00 uur

boekverkoop en signeren: in de pauze

plaats:  Cultuurhuis Nieuwe Veste,

Opzoomerlaan 106,

3221 AP Hellevoetsluis

toegang: 12,50 leden, 17,50 niet-leden

reserveren&kaartverkoop: www.bibliotheekzuidhollandsedelta.nl