Johan de Boose interviewt Jan Brokken over De Kozakkentuin in Brugge (Be)

Op uitnodiging van Boekhandel De Reyghere interviewt Rusland-kenner Johan de Boose op donderdag 17 maart Jan Brokken over zijn boek De Kozakkentuin in Brugge (Be). De Kozakkentuin – dat net als Baltische Zielen diepe indruk maakte op het Vlaamse lezerspubliek – doet verslag van de vriendschap tussen de jonge officier van justitie Alexander von Wrangel en de verbannen schrijver Fjodor Michajlovitsj Dostojevski in Siberië. Jan Brokken beschrijft de strijd van een rebelse schrijver tegen een verrot systeem en de hulp die hij daarbij krijgt van een jonge jurist die gruwt van corruptie en onrecht. In de Siberische woestenij wordt zowel de schrijver als de procureur verliefd op een getrouwde vrouw, wat gecompliceerd was halverwege de 19e eeuw. Johan de Boose praat met Jan Brokken over het ontstaan van De Kozakkentuin, het tijdloze van vriendschap, de nieuwe impuls die hij de historische roman heeft willen geven, zijn fascinatie voor Rusland en de rol en de betekenis van Dostojevski in de literatuur. Ook zal hij ingaan op Baltische zielen. Na afloop signeert Jan Brokken zijn boeken.
Datum: 17 maart
aanvang: 20.00 uur
plaats: Boekhandel De Reyghere
Markt 12
8000 Brugge
organisatie&reserveren: www.dereyghere.be