Jan Brokken over De Kozakkentuin in Amersfoort

Op woensdag 11 mei geeft Jan Brokken een lezing over zijn nieuwe boek De Kozakkentuin in de Nieuwe Kerk in Amersfoort. In De Kozakkentuin doet Jan Brokken op aangrijpende wijze verslag van de vriendschap tussen de jonge officier van justitie Alexander von Wrangel en de verbannen schrijver Fjodor Michajlovitsj Dostojevski in Siberië. Hij beschrijft de strijd van een rebelse schrijver tegen een verrot systeem en de hulp die hij daarbij krijgt van een jonge jurist die gruwt van corruptie en onrecht. In de Siberische woestenij wordt zowel de schrijver als de procureur verliefd op een getrouwde vrouw, wat gecompliceerd was halverwege de 19e eeuw. Jan Brokken vertelt over de ontstaansgeschiedenis van De Kozakkentuin, het tijdloze van vriendschap, de nieuwe impuls die hij de historische roman heeft willen geven, zijn fascinatie voor Rusland en de rol en de betekenis van Dostojevski in de literatuur. In de pauze signeert hij; na de pauze discussie met het publiek.

organisatie&reserveren: www.algemeneboekhandel.nl

NB Bij uitzonderlijk grote belangstelling een andere locatie
ANDERE LOCATIE (= Nieuwe Kerk)