Jan Brokken over De gloed van Sint-Petersburg, twee uur lang op Radio 4

Op donderdag 27 oktober is Jan Brokken twee uur lang te gast in het programma De Klassieken op Radio 4. Van 10.00 tot 12.00 uur spreekt Ab Nieuwdorp met hem over zijn nieuwe boek De gloed van Sint-Petersburg.

Vele muziekstukken – van Rimski-Korsakov tot Stravinsky, van Rachmaninov tot Sjostakovitsj – zullen de verhalen van Jan Brokken illustreren. Ook zal hij enkele fragmenten uit het boek voorlezen en een gedicht van Anna Achmatova reciteren dat als leidraad dient van het boek. Presentator Ab Nieuwdorp over het boek: ‘Het is zoals de Engelsen zeggen unputdownable en/want inspirerend. Ik kreeg meteen zin een retourtje Sint-Petersburg te regelen en die fascinerende stad met het boek in de hand te verkennen.’

De gloed van Sint-Petersburg verschijnt op de dag van de radio-uitzending. Jan Brokken maakt vervolgens een tournee langs boekhandels. Hij leest voor en signeert op vrijdag 28 oktober bij boekhandel Pegasus in Amsterdam, op zaterdag 29 oktober bij boekhandel Van Rossum in Amsterdam, op zondagmiddag 30 oktober bij boekhandel Het Leesteken in Purmerend, op zaterdagmiddag 12 november bij boekhandel Donner in Rotterdam, op woensdag 23 november bij boekhandel Broese in Utrecht, op dinsdag 29 november in Amsterdam in samenwerking met Island Bookstore en op zaterdagmiddag 3 december bij boekhandel De Omslag in Delft. Zie voor meer informatie bij de Agenda.