Concertlezing ‘De Kozakkentuin’ in Sint Salvius Kerk in Dronrijp

Een mooiere locatie dan de Sint Salvius Kerk de ‘Alde Wite’ in het Friese dorp Dronrijp is nauwelijks denkbaar. Op zondag 26 november geven Jan Brokken (tekst) en Marcel Worms (piano) de concertlezing De Kozakkentuin in deze witte kerk. De Kozakkentuin doet op aangrijpende wijze verslag van de vriendschap tussen de jonge officier van justitie Alexander von Wrangel en de verbannen schrijver Fjodor Michajlovitsj Dostojevski in Siberië. Jan Brokken vertelt over de ontstaansgeschiedenis van De Kozakkentuin, het tijdloze van vriendschap, zijn fascinatie voor Rusland en de rol en de betekenis van Dostojevski in de literatuur. Ook zal hij vertellen over zijn nieuwste boek De gloed van Sint-Petersburg: een wandeling door twee eeuwen Russische literatuur en muziek. Een compleet Russische programma. Marcel Worms voert werken uit van Modest Moessorgski, Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, Alexander Glazoenov, Sergej Rachmaninov, Igor Stravinsky, Alexander Skrjabin en Dmitri Sjostakovitsj.

Organisatie & reserveren & kaartverkoop: www.coopmanshus.nl/huisconcerten