Concertlezing ‘De weg naar de vrijheid’ i.s.m. het Berlage Saxophone Quartet op Landgoed Morgenstern in Barchem (Gld)

Op het zomerfestival Kamermuziek aan de Berkel geeft Jan Brokken op zondagmiddag 20 augustus de concertlezing De weg naar de vrijheid met het Berlage Saxophone Quartet op Landgoed Morgenstern in Barchem, in de Gelderse Achterhoek, niet ver van Lochem. In dit bijzonder actuele programma vertelt Jan Brokken episodes uit zijn boeken In het huis van de dichter, Baltische zielen, De Kozakkentuin en De gloed van Sint-Petersburg. Het Berlage Saxophone Quartet voert werken uit van Modest Moessorgski, Erwin Schulhoff, Arvo Pärt, Dmitri Sjostakovitsj en Hanns Eisler. Plus het werk De tocht dat de Koerdische componist Hawar Tawfiq, die het noorden van Irak ontvluchtte en na een lange procedure politiek asiel kreeg in Nederland, speciaal voor dit programma heeft geschreven.

Het Berlage Saxophone Quartet, bestaande uit Lars Niederstrasser sopraansaxofoon, Peter Vigh altsaxofoon, Kirstin Niederstrasser tenorsaxofoon en Eva van Grinsven baritonsaxofoon, won in 2013 de Dutch Classical Talent Award en in 2015 de Kersjesprijs.

“Wat een weldadige frisse bries in het traditionele kwartet-landschap. De speelvreugde van de ware meesters springt meteen over op het publiek.” – Valentine Erben, cellist van het Alban Berg Quartet

“Jan Brokken is niet alleen een meesterlijk schrijver maar ook een weergaloos verteller.” – dagblad BN De Stem  

Organisatie & reserveren&kaartverkoop: kamermuziekaandeberkel.nl