Jan Brokken & Lidy Blijdorp op Schiermonnikoog Festival

Een uniek programma, een aanstormend talent. Jan Brokken geldt als ‘een goddelijk verteller’ (de Volkskrant), Lidy Blijdorp als een jonge celliste met ‘een enorme vertelkracht’ en een ‘onthutsende muzikaliteit’ (NRC). Op woensdagmorgen 15 maart brengen zij het programma De cello van Anner op het Festival Jong Talent op Schiermonnikoog. Jan Brokken en Lidy Blijdorp traden één keer eerder samen op en besloten toen tot dit programma. Tot grote vreugde van Georges Mutsaerts en Jeroen Reuling van het Internationale Kamermuziekfestival Schiermonnikoog. Zij vroegen de schrijver en de celliste (opgeleid in Parijs, behaalde haar masters met de hoogste onderscheiding, rondt thans haar studie af bij Gary Hoffman aan de Chapelle Musicale Reine Elisabeth in Brussel) voor het Festival Jong Talent.

Jan Brokken vertelt over de cello van Anner Bylsma, Lidy Blijdorp voert werken uit op de Turijnse cello die zij van Anner Bylsma in bruikleen heeft gekregen. Delen uit de cellosuites van Johann Sebastian Bach en het aangrijpende deel voor cello en piano uit het Quator pour la fin du temps van Olivier Messiaen. Een programma om niet te missen.