Jan Brokken en het Berlage Saxophone Quartet brengen hun programma De weg naar de vrijheid in Maison de la Poésie in Parijs

Bij wijze van aftrap van het festival Café Amsterdam brengen Jan Brokken en het Berlage Saxophone Quartet hun programma De weg naar de vrijheid op dinsdag 14 mei in het Maison de la Poésie in Parijs. Jan Brokken vertelt (in het Frans) episodes uit zijn boeken In het huis van de dichter (La maison du poète), Baltische zielen (Les Ames baltes), De rechtvaardigen (Les justes), De Kozakkentuin (Le jardin des cosaques). Het Berlage Saxophone Quartet voert werken uit van Modest Moessorgski, Erwin Schulhoff, Arvo Pärt, Dmitri Sjostakovitsj en Hanns Eisler. Plus het werk De tocht dat de Koerdische componist Hawar Tawfiq speciaal voor dit programma heeft geschreven. Hawar Tawfiq ontvluchtte het noorden van Irak en kreeg na een lange procedure politiek asiel in Nederland.

Het Berlage Saxophone Quartet, bestaande uit Lars Niederstrasser sopraansaxofoon, Peter Vigh altsaxofoon, Juani Palop-Tecles tenorsaxofoon en Eva van Grinsven baritonsaxofoon, won in 2013 de Dutch Classical Talent Award en in 2015 de Kersjesprijs.

“Wat een weldadige frisse bries in het traditionele kwartet-landschap. De speelvreugde van de ware meesters springt meteen over op het publiek.” – Valentine Erben, cellist van het Alban Berg Quartet

“Jan Brokken is niet alleen een meesterlijk schrijver maar ook een weergaloos verteller.” – dagblad BN De Stem  

Het Festival Café Amsterdam vormt een onderdeel van het culturele uitwisselingsprogramma van de steden Parijs en Amsterdam.

 

Datum: 14 mei

aanvang: 19.00 uur

plaats: Festival Café Amsterdam.

Maison de la Poésie

157 rue Saint-Martin

75003 Paris

organisatie&reserveren&kaartverkoop: www.maisondelapoesieparis.com