Jan Brokken commentator op Canvas TV bij de Koningin Elisabethwedstrijd in Brussel

 

Voor het eerst in de geschiedenis van de roemruchte Koningin Elisabethwedstrijd is de cello inzet van de competitie. Voorheen was er de editie piano, de editie viool en de editie zang (ieder om de drie jaar). Maar nu dus voor het eerst de cello. De Koningin Elisabethwedstrijd geldt als het meest veeleisende muziekconcours van de wereld. De finale vindt plaats van maandag 29 mei tot en met zaterdag 3 juni en is iedere avond live te zien op Canvas TV, van 20.00 tot 23.00 uur. Iedere avond levert een vast panel commentaar en iedere avond is er een speciale gast. Op donderdag 1 juni zal Jan Brokken dat zijn. Katelijne Boon presenteert de uitzending.

Jan Brokken schreef verschillende malen over de vreugden en verschrikkingen van de Koningin Elisabethwedstrijd, in In het huis van de dichter (Youri Egorov behaalde in 1975 de derde prijs) en in Met musici (over de deelnemers Pierre-Alain Volondat en Rian de Waal). Over de cello schreef Jan Brokken een veelgeprezen verhaal dat opgenomen is in de bundel Vier variaties voor cello.

Datum: 1 juni

tijd: 20.00-23.00 uur

zender: Canvas

live vanuit het Paleis van Schone Kunsten,

Brussel