Concertlezing De Kozakkentuin in het Prinsenhof, Delft, t.g.v. het 30-jarig jubileum van boekhandel De Omslag in Delft

 

Ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van boekhandel De Omslag in Delft geven Jan Brokken (tekst) en Marcel Worms (piano) op zondagmiddag 26 maart de concertlezing De Kozakkentuin in de prachtige Van der Mandelezaal van Museum Prinsenhof in Delft. De Kozakkentuin doet op aangrijpende wijze verslag van de vriendschap tussen de jonge officier van justitie Alexander von Wrangel en de verbannen schrijver Fjodor Michajlovitsj Dostojevski in Siberië. Jan Brokken vertelt over de ontstaansgeschiedenis van De Kozakkentuin, het tijdloze van vriendschap, zijn fascinatie voor Rusland en de rol en de betekenis van Dostojevski in de literatuur. Ook zal hij vertellen over zijn nieuwste boek De gloed van Sint-Petersburg: een wandeling door twee eeuwen Russische literatuur en muziek. Marcel Worms voert werken uit van Modest Moessorgski, Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, Sergej Rachmaninov en Alexander Skrjabin. Voor iedere boekenliefhebber in Delft een niet te missen middag die ook nog eens midden in de Boekenweek 2017 valt.

 

Datum: 26 maart

aanvang: 14.00 uur

plaats: Van der Mandelezaal

Museum Prinsenhof

Sint Agathaplein 1

2611 HR Delft

organisatie&reserveren: www.deomslagdelft.nl