Concertlezing Chopin rond de Evenaar in Steenwijk

Op donderdag 2 maart brengen Jan Brokken (tekst) en Marcel Worms (piano) hun programma Chopin rond de Evenaar in het Steenwijks Boekhuys in Steenwijk. Jan Brokken leest passages voor uit zijn non-fictie boek Waarom elf Antillianen knielden voor het hart van Chopin, Marcel Worms speelt walsen, mazurka’s en danza’s van de sterk door Chopin beïnvloede componisten Wim Statius Muller, Jacobo Palm, Rudolf Palm, Edgar Palm (Curaçao), Ernesto Lecuona, Ignacio Cervantes (Cuba), Louis Moreau Gottschalk (New Orleans), Teresa Carreño (Venezuela) en Francisco Mignone (Brazilie). Van Waarom elf Antillianen knielden voor het hart voor Chopin – een even indrukwekkende als vermakelijke cultuurgeschiedenis van de Caribische eilanden – verscheen onlangs de 8ste druk. De Amerikaanse vertaling kwam bij de Mississippi University Press uit.

 

Datum: 2 maart

aanvang: 20.00 uur

St. Andreaskerk
Gelderingen 77
Steenwijkerwold

organisatie&reserveren: www.boekwinkel.com