Concertlezing Jan Brokken&Lidy Blijdorp bij boekhandel Blokker in Heemstede

Met vele duizenden bezoekers is de Cello Biennale in Amsterdam het grootste en belangrijkste cellofestival ter wereld. Ter gelegenheid van dit bijzondere evenement verschijnt bij Uitgeverij Podium Vier variaties voor cello. Vier literaire topauteurs, Jan Brokken, Marente de Moor, Ilja Leonard  Pfeijffer en Annelies Verbeke, schreven speciaal voor deze gelegenheid een verhaal waarin de cello op sterk uiteenlopende wijzen een hoofdrol speelt. Mirjam van Hengel stelde de bundel samen en schreef de inleiding. Het verhaal van Jan Brokken, De Servais, zal deels worden opgenomen in het programmaboek van de Cello Biennale.

Op zaterdagmiddag 1 oktober geeft Jan Brokken met de celliste Lidy Blijdorp een concertlezing bij Boekhandel Blokker in Heemstede. Jan Brokken leest fragmenten uit De Servais, Lidy Blijdorp voert solowerken van Johann Sebastian Bach uit.

Jan Brokken: ‘Sinds ik Lidy Blijdorp op het Internationaal Kamermuziekfestival op Schiermonnikoog Benjamin Britten heb horen uitvoeren, is het mijn grote wens om samen met haar een programma te doen. Ik ben een bewonderaar van haar spel en haar overgave die aan Jacqueline du Pré doet denken. Ik heb veel muziekliefhebbers onder mijn lezers. Ik raad ze allemaal aan naar Heemstede te komen.’

 

datum: 1 oktober

aanvang: 16.00 uur

plaats: Boekhandel Blokker

Binnenweg 138

2101 JP Heemstede

organisatie&reserveren:  www.boekhandelblokker.nl