Maria Heiden interviewt Jan Brokken over ‘Stedevaart’ bij Donner in Rotterdam

Op uitnodiging van Boekhandel Donner interviewt Maria Heiden op zaterdagmiddag 8 februari Jan Brokken over zijn jongste boek Stedevaart in Rotterdam. In Stedevaart beschrijft Jan Brokken 22 steden aan de hand van 22 kunstenaars. De stad van Morandi (Bologna), Het huis van Čiurlionis (Vilnius), De dood van Donizetti (Bergamo), De premières van Sjostakovitsj (Sint-Petersburg), Parade van Erik Satie (Parijs), Het pad van filosoof Nishida (Kyoto), Het Otrobanda van Tip Marugg (Willemstad), Boekbinder Olbi en Bellini (Venetië), Het gat van Frank Gehry (Bilbao), De haai van Calatrava (Valencia), Het atelier van Joseph Beuys (Düsseldorf) en andere. Op speelse wijze rijgt Brokken de verhalen aaneen, laat het onzichtbare en geheimzinnige van steden zien, zoals hij eerder deed in Baltische zielen en De gloed van Sint-Petersburg. Van zijn impressies en belevenissen maakt Brokken een halve autobiografie.

Stedevaart barst van de vitaliteit, kennis, eruditie, nieuwsgierigheid. Het is een heerlijk boek om bij weg te dromen of om mee te nemen op reis.

‘Waarschuwing: Brokken lezen kan leizen tot reisdrift.’ – Tzum

‘Stedevaart is leunstoeltoerisme en tijdreizen voor fijnproevers. ****’ – de    Standaard

‘In mooie miniatuurtjes toont Jan Brokken in Stedevaart de ziel van wereldsteden’ – Trouw

  • datum: 8 februari 2020
  • plaats: Boekhandel Donner, Coolsingel 129, Rotterdam
  • aanvang: 15.00 uur
  • signeren: vanaf 16.00 uur