Presentatie Vier variaties voor cello in OBA Amsterdam

 Jan Brokken&Lidy Blijdorp, Marente de Moor&Simon Velthuis, Ilja Leonard Pfeiffer&Maximiliano Segura Sánchez, Annelies Verbeke&Emma Kroon

 

Met vele duizenden bezoekers is de Cello Biennale het grootste en belangrijkste cellofestival ter wereld. In oktober verandert het Amsterdamse Muziekgebouw aan ’t IJ voor de zesde keer in een walhalla voor de cello. Ter gelegenheid van dit bijzondere evenement verschijnt bij Uitgeverij Podium Vier variaties voor cello. Vier literaire topauteurs, Jan Brokken, Marente de Moor, Ilja Leonard  Pfeijffer en Annelies Verbeke, schreven speciaal voor deze gelegenheid een verhaal waarin de cello op sterk uiteenlopende wijzen een hoofdrol speelt. Mirjam van Hengel stelde de bundel samen en schreef de inleiding. Het verhaal van Jan Brokken, De Servais, zal deels worden opgenomen in het programmaboek van de Cello Biennale.

Vier variaties voor cello wordt op vrijdag 30 september met een feestelijke avond gepresenteerd in de Theaterzaal van de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Jan Brokken, Marente de Moor, Ilja Leonard Pfeiffer en Annelies Verbeke zullen fragmenten uit hun verhalen voorlezen. Vier briljante jonge cellisten vullen die aan met muziek. Lidy Blijdorp speelt een werk van Johann Sebastian Bach, Simon Velthuis Benjamin Britten, Maximiliano Segura Sánchez Domenico Gabrielli en Emma Kroon Dmitri Sjostakovitsj. De avond wordt gepresenteerd door Mirjam van Hengel. Voor liefhebbers van literatuur en muziek een niet te missen avond.

Op zaterdagmiddag 1 oktober treedt Jan Brokken samen met de celliste Lidy Blijdorp op bij boekhandel Blokker in Heemstede. Zie agenda.

 

datum: 30 september

aanvang: 20.00 uur

plaats: Openbare Bibliotheek Amsterdam

Oosterdokkade 143

1011 DL Amsterdam

organisatie&reserveren:  toegang gratis/ reserveren verplicht

                                         www.oba.nl/activiteit.cello.html