Jan Brokken en het Berlage Saxofoon Kwartet brengen hun programma Heimwee in Kerkje Valkkoog

Jan Brokken (tekst) en het Berlage Saxofoon Kwartet brengen op zaterdag 13 april hun alom bejubelde programma Heimwee in het Kerkje van Valkkoog (gemeente Schagen).

Niets is menselijker dan het verlangen naar het verloren vaderland. In het programma Heimwee draait alles om het grote heimwee, zoals de Rus Alexander Glazoenov voelde toen hij in Parijs zijn grandioze saxofoonkwartet schreef. Zoals componist Aftab Darvishi, die terugdenkt aan haar thuisland Iran, dat ze verliet om in Nederland te gaan studeren. En net als schrijver en meesterverteller Jan Brokken die in Pagodes van Claude Debussy het Nederlands-Indië voelt dat zijn ouders moesten verlaten. Samen met het Berlage Saxofoon Kwartet verkent Brokken heimwee in een melancholisch, theatraal vormgegeven vertelconcert met video- en lichtkunst.

 

Datum: 13 april

tijd: 20.00 – 22.00 uur (zaal open 19.30 uur)

plaats: Kerkje Valkkoog,

Valkkogerweg 39,

1744 GB Sint Maarten (gemeente Schagen)

ticket: 17,50 + 1,00 reserveringskosten

reserveren&kaartverkoop: www.kerkkjevalkkoog.nl