Jan Brokken en het Berlage Saxofoon Kwartet brengen hun programma Heimwee in Theater De Fransche School in Culemborg

Jan Brokken (tekst) en het Berlage Saxofoon Kwartet brengen op zondagmiddag 14 april hun alom bejubelde programma Heimwee in Theater De Fransche School in Culemborg.

Niets is menselijker dan het verlangen naar het verloren vaderland. In het programma Heimwee draait alles om het grote heimwee, zoals de Rus Alexander Glazoenov voelde toen hij in Parijs zijn grandioze saxofoonkwartet schreef. Zoals componist Aftab Darvishi, die terugdenkt aan haar thuisland Iran, dat ze verliet om in Nederland te gaan studeren. En net als schrijver en meesterverteller Jan Brokken die in Pagodes van Claude Debussy het Nederlands-Indië voelt dat zijn ouders moesten verlaten. Samen met het Berlage Saxofoonkwartet verkent Brokken heimwee in een melancholisch, theatraal vormgegeven vertelconcert met video- en lichtkunst.

 

Datum: 14 april

aanvang: 14.30 uur (zaal open 14.00 uur)

plaats: Theater De Fransche School,

Havendijk 1,

Culemborg

tickets: 24,50 euro

reserveren&kaartverkoop: kassa@theaterdefranscheschool.nl

of tel 0345-521546