Jan Brokken en het Berlage Saxofoon Kwartet brengen hun programma Heimwee in Alphen aan den Rijn

Op uitnodiging van de Culturele Stichting Cornelis de Vlaming brengen Jan Brokken (tekst) en het Berlage Saxofoon Kwartet op donderdag 18 april hun alom bejubelde programma Heimwee in de schilderachtige Oudhoornse Kerk in Alphen aan den Rijn.

Niets is menselijker dan het verlangen naar het verloren vaderland. In het programma Heimwee draait alles om het grote heimwee, zoals de Rus Alexander Glazoenov voelde toen hij in Parijs zijn grandioze saxofoonkwartet schreef. Zoals componist Aftab Darvishi, die terugdenkt aan haar thuisland Iran, dat ze verliet om in Nederland te gaan studeren. En net als schrijver en meesterverteller Jan Brokken die in Pagodes van Claude Debussy het Nederlands-Indië voelt dat zijn ouders moesten verlaten. Samen met het Berlage Saxofoonkwartet verkent Brokken heimwee in een melancholisch, theatraal vormgegeven vertelconcert met video- en lichtkunst.

 

Datum: 18 april

aanvang: 20.15 uur (deuren open 19.45 uur)

plaats: Oudhoornse Kerk,

Oudhoornseweg 90,

2401 LC Alphen aan den Rijn

entree: 25 euro (incl, consumptie) jongeren tot 18 jaar 7,50 (incl, consumptie)

reserveren&kaartverkoop: penningmeester@cornelisdevlaming.nl