Jan Brokken: Mata Hari, de reïncarnatie van la belle époque op het festival Reis door Europa in Stadsgehoorzaal Leiden

Reis door Europa heet het bijzondere programma dat in het weekend van 28 oktober in de Stadsgehoorzaal in Leiden zal klinken. De reis voert van Sint-Petersburg naar Boedapest, Wenen en tenslotte Parijs. Vier concerten in 26 uur, aangevuld met lezingen en beschouwingen. Jan Brokken zal op zaterdagmiddag om 14.00 uur het publiek meenemen naar Parijs en zal in één uur tijd duidelijk maken hoe het Friese meisje Greetje Zelle in Parijs kon uitgroeien tot Mata Hari, een symbool, of sterker nog, de reïncarnatie van la belle époque. Na zijn betoog zal muziek klinken uit de periode rond 1905-1906, toen Mata Hari in Parijs haar triomfen vierde.

Boekhandel Van Stockum zal aanwezig zijn, Jan Brokken zal in de foyer van de schouwburg zijn boek Mata Hari, de ware en de legende signeren.

Datum: 28 oktober

aanvang: 14.00 uur

plaats: Stadsgehoorzaal

Breestraat 60,

2311 CS Leiden

organisatie&reserveren: www.leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl