Jan Brokken in Moskou

 

 

 

Op uitnodiging van The Russian Jewish Congress en in samenwerking met de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Rusland geeft Jan Brokken een lezing over De rechtvaardigen, hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde op donderdag 17 oktober in de Memorial Synagoge in Moskou. Jan Brokken belicht in het kort de reddingsactie van consul Jan Zwartendijk in Litouwen. Voorafgaand zullen enige filmbeelden worden vertoond van Jan Zwartendijk en van Kaunas, waar de Nederlandse consul in korte tijd duizenden visa uitgaf aan Poolse Joden die Europa probeerden te ontvluchten. Voertaal: Engels. Simultaanvertaling in het Russisch.

 

 

Datum: 17 oktober

aanvang: 18.00 uur

duur: tot 19.15 uur

plaats: Memorial Synagoge

Kutuzovsky Prospekt 53

Moscow

informatie&aanmelden: www.worldjewishcongress.com