Jan Brokken in Moskou

 

 

Op uitnodiging van Nuffic Neso (Netherlands Education Support Office) Russia en de Nederlandse ambassade in Moskou geeft Jan Brokken op woensdag 16 oktober in de Bibliotheek voor Buitenlandse Literatuur in Moskou een lezing over De rechtvaardigen, hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde. Ook in Rusland is veel interesse voor de manier waarop de Nederlandse consul in Litouwen, Jan Zwartendijk, erin slaagde duizenden Joden via de Trans Siberië Express naar Vladivostok te laten reizen, vanwaar ze via Japan en Sjanghai de vrijheid tegemoet gingen. Tijdens deze lezing (in het Engels) zal Jan Brokken het accent leggen op de Russische kant van het verhaal en op de vrucht van internationale samenwerking bij grote humanitaire reddingsacties.

 

Datum: 16 oktober

aanvang: 19.00 uur (duur: tot 20.00 uur)

plaats: Bibliotheek voor Buitenlandse Literatuur Nuffic Neso

St. Nikoloyamskaya 1

Moskou (dichtbijzijnde metrostation: Tagonskaya