Concertlezing De Kozakkentuin in het Drents Museum

Ter gelegenheid van de tentoonstelling Russisch Realisme rond Repin -1870 – 1900 geven Jan Brokken (tekst) en Marcel Worms (piano) op zondag 29 januari de concertlezing De Kozakkentuin in de Abdijkerk van het Drents Museum in Assen. De Kozakkentuin doet op aangrijpende wijze verslag van de vriendschap tussen de jonge officier van justitie Alexander von Wrangel en de verbannen schrijver Fjodor Michajlovitsj Dostojevski in Siberië. Jan Brokken vertelt over de ontstaansgeschiedenis van De Kozakkentuin, het tijdloze van vriendschap, zijn fascinatie voor Rusland en de rol en de betekenis van Dostojevski in de literatuur. Ook zal hij vertellen over zijn nieuwste boek De gloed van Sint-Petersburg: een wandeling door twee eeuwen Russische literatuur en muziek. Marcel Worms voert werken uit van Modest Moessorgski, Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, Alexander Glazoenov, Sergej Rachmaninov, Igor Stravinsky, Alexander Skrjabin en Dmitri Sjostakovitsj. Het bijwonen van de concertlezing kan gecombineerd worden met een bezoek aan de tentoonstelling Russisch Realisme rond Repin. Woord, muziek, beeld: een mooiere combinatie is niet denkbaar. Jan Brokken signeert in de pauze.

entree: 5 euro (exclusief museum entree)

organisatie&reserveren: men kan kaarten reserveren via reserveringen@drentsmuseum.nl. De kaarten zijn dan op de dag zelf in het Drents Museum te verkrijgen.