Jan Brokken over De Kozakkentuin in Cultuur Café Leeuwarden

Op uitnodiging van Stadsschouwburg De Harmonie, de Culturele Onderneming en Van der Velde Boeken interviewt Han Borg op vrijdagmiddag 30 oktober Jan Brokken over zijn nieuwe boek De Kozakkentuin in het Cultuur Café Leeuwarden. De Kozakkentuin doet op aangrijpende wijze verslag van de vriendschap tussen de jonge officier van justitie Alexander von Wrangel en de verbannen schrijver Fjodor Michaïlovitsj Dostojevski in Siberië. Jan Brokken beschrijft de heroïsche strijd van een rebelse schrijver tegen een verrot systeem en de hulp die hij daarbij krijgt van een jonge jurist die gruwt van corruptie en onrecht. In de Siberische woestenij wordt zowel de schrijver als de procureur verliefd op een getrouwde vrouw, wat gecompliceerd was halverwege de 19e eeuw. Jan Brokken vertelt over de ontstaansgeschiedenis van De Kozakkentuin, het tijdloze van vriendschap, de nieuwe impuls die hij op de historische roman heeft willen geven, zijn fascinatie voor Rusland en de rol en de betekenis van Dostojevski in de literatuur.

entree: 7,50 (inclusief drankje)
organisatie&reserveren: www.harmonie.nl