Concertlezing Jan Brokken De weg naar de vrijheid i.s.m. het Berlage Saxophone Quartet in Emmen

Op zondagmiddag 23 april geeft Jan Brokken de concertlezing De weg naar de vrijheid met het Berlage Saxophone Quartet in de Grote Kerk van Emmen. Jan Brokken vertelt episodes uit zijn boeken In het huis van de dichter, Baltische zielen, De Kozakkentuin en De gloed van Sint-Petersburg, het Berlage Saxophone Quartet voert werken uit van Modest Moessorgski, Erwin Schulhoff, Arvo Pärt. Dmitri Sjostakovitsj en Hanns Eisler. Plus het werk van een Koerdische componist die Syrië ontvlucht is en politiek asiel in Nederland heeft gekregen. Het Berlage Saxophone Quartet gaf hem de opdracht tot een compositie.

Het Berlage Saxophone Quartet, bestaande uit Lars Niederstrasser sopraansaxofoon, Peter Vigh altsaxofoon, Kirstin Niederstrasser tenorsaxofoon en Eva van Grinsven baritonsaxofoon, won in 2013 de Dutch Classical Talent Award en in 2015 de Kersjesprijs.

 

“Wat een weldadige frisse bries in het traditionele kwartet-landschap. De speelvreugde van de ware meesters springt meteen over op het publiek.” – Valentine Erben, cellist van het Alban Berg Quartet

“Jan Brokken is niet alleen een meesterlijk schrijver maar ook een weergaloos verteller met een heel symfonieorkest in zijn stem.” – dagblad BN De Stem  

 

entree: 15.00 euro

organisatie&reserveren&kaartverkoop: www.grotekerkcultureel.nl