Jan Brokken & Lidy Blijdorp (cello) & Tobias Borsboom (piano) muziek- en tekstprogramma ‘De rechtvaardigen’ in Rijnsburg

Op uitnodiging van de bibliotheek Katwijk brengen Jan Brokken (tekst), Lidy Blijdorp (cello) en Tobias Borsboom (piano) op dinsdag 10 mei hun indrukwekkende tekst- en muziekprogramma De rechtvaardigen in De Burgt in Rijnsburg.

Jan Brokken draagt twee verhalen voor uit De rechtvaardigen, één over de redder, de Nederlandse consul in Litouwen, Jan Zwartendijk, en één over geredde Joodse vluchtelingen Leo en Bella Adler. Aangrijpende verhalen over een van de grootste reddingsoperaties uit de Tweede Wereldoorlog. En, helaas, razend actueel.

Lidy Blijdorp (zij maakte onlangs diepe indruk met haar optreden in Podium Witteman) en Tobias Borsboom voeren werken uit van Dmitri Sjostakovitsj, de Nederlandse componist Henriëtte Bosmans, Maurice Ravel (Kaddisj, het Joodse gebed voor de doden), Max Bruch, Ernest Bloch (o.a. het meeslepende Prayer) en Franz Schubert.

Boekverkoop: Jan Brokken signeert in de pauze.

Datum: 10 mei
Aanvang: NB 19.30 uur
Plaats: De Burgt
Burgemeester Koomansplein 1
2231 DA Rijnsburg

Informatie&reserveren&kaartverkoop: www.bibliotheekkatwijk.nl