Jan Brokken bij Studium Generale TU Eindhoven over Jan Zwartendijk

Op Dinsdag 4 mei , 12:40 – 13:20 gaat Gijs van de Sande van Studium Generale TU Eindhoven online in gesprek met Jan Brokken over Jan Zwartendijk. Als Nederlands consul in  Litouwen redde Zwartendijk – ’Mister Radio Philips’ – duizenden Joden door hen in 1940 ‘aangepaste’ visa te verstrekken. Daarmee konden ze op het nippertje het land ontvluchten en aan de verschrikkingen van de Duitse bezetter ontkomen. Een heldhaftige daad in een wanhopige tijd. We gaan in gesprek met schrijver Jan Brokken die het verhaal van Jan Zwartendijk optekende in De rechtvaardigen

Het interview zal na 13:20 nog doorgaan tot 13:40. De link voor de USE registratie voor bachelor studenten zal vóór 13.20 uur gedeeld worden via de chat/opmerkingenbox van de livestream.

Dit interview is georganiseerd in samenwerking met studentenorganisatie stichting Liberation 040.

Dinsdag 4 mei , 12:40 – 13:20

Livestream via YouTube en Facebook

Prijs: Gratis (Student)Gratis (Anderen)

IK BEN ERBIJ