Concertlezing Jan Brokken De weg naar de vrijheid i.s.m. het Berlage Saxophone Quartet in Den Burg (Texel)

Op dinsdagavond 24 september geeft Jan Brokken de alom geprezern concertlezing De weg naar de vrijheid met het Berlage Saxophone Quartet in de Burghtkerk in Den Burg (Texel). In dit actuele programma vertelt Jan Brokken episodes uit zijn boeken In het huis van de dichter, Baltische zielen, De rechtvaardigen, De Kozakkentuin en De gloed van Sint-Petersburg. Het Berlage Saxophone Quartet voert werken uit van Modest Moessorgski, Erwin Schulhoff, Arvo Pärt, Dmitri Sjostakovitsj en Hanns Eisler. Plus het werk De tocht dat de Koerdische componist Hawar Tawfiq speciaal voor dit programma heeft geschreven. Hawar Tawfiq ontvluchtte het noorden van Irak en kreeg na een lange procedure politiek asiel in Nederland.

 

Het Berlage Saxophone Quartet, bestaande uit Lars Niederstrasser sopraansaxofoon, Peter Vigh altsaxofoon, Juani Palop Tecles tenorsaxofoon en Eva van Grinsven baritonsaxofoon, won in 2013 de Dutch Classical Talent Award en in 2015 de Kersjesprijs.

“Wat een weldadige frisse bries in het traditionele kwartet-landschap. De speelvreugde van de ware meesters springt meteen over op het publiek.” – Valentine Erben, cellist van het Alban Berg Quartet

“Jan Brokken is niet alleen een meesterlijk schrijver maar ook een weergaloos verteller.” – dagblad BN De Stem  

 

Datum: 24 september

aanvang: 20.00 uur

plaats: Burghtkerk,

Binnenburg 2,

1791 CG Den Burg

organisatie&reserveren&kaartverkoop: www.texel.net