Jan Brokken en het Berlage Saxofoon Kwartet brengen hun programma Heimwee in de Muziekkamer Assen

Op uitnodiging van De Muziekkamer Assen brengen Jan Brokken (tekst) en het Berlage Saxofoon Kwartet op zondag 10 maart hun alom bejubelde programma Heimwee in theater De Nieuwe Kolk in Assen.

Niets is menselijker dan het verlangen naar het verloren vaderland. In het programma Heimwee draait alles om het grote heimwee, zoals de Rus Alexander Glazoenov voelde toen hij in Parijs zijn grandioze saxofoonkwartet schreef. Zoals componist Aftab Darvishi, die terugdenkt aan haar thuisland Iran, dat ze verliet om in Nederland te gaan studeren. En net als schrijver en meesterverteller Jan Brokken die in Pagodes van Claude Debussy het Nederlands-Indië voelt dat zijn ouders moesten verlaten. Samen met het Berlage Saxofoonkwartet verkent Brokken heimwee in een melancholisch, theatraal vormgegeven vertelconcert met video- en lichtkunst.

 

Datum: 10 maart

aanvang: 15.00 uur

plaats: Zaal Podium Zuidhaege.

De Nieuwe Kolk,

Weiersstraat 1,

9401 ET Assen

entree: 25 euro, tot 30 jaar 10 euro, tot 18 jaar 0 euro

reserveren&kaartverkoop: www.dnk.nl/theater/muziek