Concertlezing Chopin rond de Evenaar in Diepenheim

Op uitnodiging van Cultureel Comité Herberg de Pol brengen Jan Brokken (tekst) en Marcel Worms (piano) op zaterdag 11 november hun programma Chopin rond de Evenaar in Herberg de Pol in Diepenheim – midden in de Hof van Twente. Jan Brokken vertelt passages uit zijn non-fictie boek Waarom elf Antillianen knielden voor het hart van Chopin, Marcel Worms speelt walsen, mazurka’s en danza’s van de sterk door Chopin beïnvloede componisten Wim Statius Muller, Jacobo Palm, Rudolf Palm, Edgar Palm (Curaçao), Ernesto Lecuona (Cuba), Ignacio Cervantes (Cuba), Louis Moreau Gottschalk (New Orleans), Teresa Carreño (Venezuela) en Francisco Mignone (Brazilie). Van Waarom elf Antillianen knielden voor het hart voor Chopineen indrukwekkende en vermakelijke cultuurgeschiedenis van de Caribische eilanden – verschenen een Poolse en een Amerikaanse vertaling.

Datum: 11 november
aanvang: 20.00 uur
plaats: Herberg de Pol
Raadhuisstraat 8
7478 AC Diepenheim
Organisatie & reserveren: www.herbergdepol.nl