Thuis voor de radio

Op zondag 8 mei interviewen Jan Jongerius en Marja Boedart van 12.00 tot 13.00 uur Jan Brokken voor de regionale radiozender 010 FM. In zekere zin een thuisinterview: 010 FM zendt uit in Rhoon, Poortugaal, Hoogvliet, Pernis, Barendrecht en Rotterdam-Charlois, de regio waar Jan Brokken opgroeide en waarover hij schreef in een vijftal boeken. Het interview zal gaan over de aanhoudende belangstelling voor De vergelding, de Duitse reacties op de vorig jaar verschenen Duitse vertaling Die Vergeltung, de verfilming tot een zesdelige tv-dramaserie van het boek, het pareltje Blok, de boekhandelaar van mijn vader, dat vele lezers in Rhoon en Poortugaal het mooiste vinden dat Jan Brokken ooit heeft geschreven, maar ook over zijn laatste boek De Kozakkentuin, dat verrassend genoeg bijna even goed in Rhoon en omstreken verkoopt als de bestseller De vergelding. Interviewer Jan Jongerius en schrijver Jan Brokken kennen elkaar vanaf de lagere school en zijn altijd in contact met elkaar blijven staan.
Het programma is te beluisteren via Albrandswaard FM 107.9 en via internet, en wordt op maandag 9 mei herhaald van 19.00 tot 21.00 uur.