De Deense Baltiske sjaele oogst lof en bewondering

Na eerdere recensies in de Deense kwaliteitskrant Politiken (‘duizelingwekkend’, ‘van grote klasse’, ‘ongeëvenaarde vertellersgaven’) en het weekblad Weekendavisen (‘in dit boek wordt alles verteld wat wij Denen niet weten over onze buren aan de Baltische oostkust’ en ‘het is zo fabelachtig goed geschreven dat ik direct een reis geboekt heb en niet kan wachten op vertrek’), heeft nu ook het Deense dagblad Information een gedegen, twee pagina’s lange beschouwing gewijd aan Baltikse sjæle. De recensent, Georg Metz, een icoon van de Deense journalistiek, zwaait Baltische zielen alle lof toe. ‘Let it be known at once: Jan Brokken’s representation is unforgettable, a sensitive, sober-minded traveller – with a power of observation, which must invoke admiration from all observers of this difficult field.’