10 Muziekverhalen van Jan Brokken op Radio 4

In het kader van de Boekenweek 2016 en ter afsluiting van de dag leest Jan Brokken tien muziekverhalen voor in het programma Opium op Vier op Radio 4. Hij doet dat in afwisseling met de auteur Bert Natter, iedere avond om tien minuten voor twaalf. Na de ultrakorte verhaaltjes volgt een door Jan Brokken uitgekozen muziekstuk. De eerste uitzending is op woensdag 9 maart, dan leest Jan Brokken het verhaal Tango voor. Bert Natter volgt op donderdag 10 maart, Jan Brokken op vrijdag 11 maart, de opening van de Boekenweek. De komende drie weken lopen de verhalen door. De titels van Jan Brokken’s verhalen: Tango, Slaap, Rusland, Houden van, Troost, Verlegen, Chouchou, Dichters, Vrij, De reddende engel. De verhalen zijn dagelijks terug te horen op www.radio4.nl
Jan Brokken: ‘Ik schrijf doorgaans lijvige boeken. Nu moest ik me beperken tot 2 minuten per verhaal. Dat gaf me wel een kick: kan ik het ook met een paar woorden af en met een enkele scène? Het oordeel is aan de luisteraar.’