Jan Brokken (tekst) en Marcel Worms (piano) brengen ‘Een hommage aan Youri Egorov’ in Groesbeek

Op uitnodiging van Kunst in de Kamer – Rijk van Nijmegen brengen Jan Brokken (tekst) en Marcel Worms (piano) hun legendarische muziek- en tekstprogramma Een hommage aan Youri Egorov op vrijdag 1 april in de NH-kerk in Groesbeek. Een programma dat niets aan actualiteit heeft verloren: Youri Egorov ontvluchtte Rusland en vestigde zich in het vrije Amsterdam. Marcel Worms, de enige Nederlandse leerling van de Russische meesterpianist Youri Egorov, speelt stukken van J.S. Bach en Mendelssohn die hij met Egorov heeft ingestudeerd, en werken van Debussy, Prokofjev, Brahms, Ravel, Skrjabin en Schubert die een belangrijke rol spelen in het boek dat Jan Brokken over zijn vriendschap met Youri Egorov schreef: In het huis van de dichter. Jan Brokken vertelt passages uit het boek; in de pauze en na afloop zal hij signeren.

Datum: 1 april
Aanvang: 20.00 uur, inloop: 19.45 uur
Plaats: Nederlands Hervormde Kerk
Kerkstraat 18
6561 CC Groesbeek

Organisatie&reserveren: alleen voor leden van Kunst in de Kamer – Rijk van Nijmegen