Jan Brokken over De rechtvaardigen in de synagoge in Delft

Op uitnodiging van boekhandel De Omslag geeft Jan Brokken op zondag 21 oktober een lezing over zijn nieuwe boek De rechtvaardigen in de Synagoge (Koornmarkt) in Delft

Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog ontdekte de Nederlandse consul in Kaunas (Litouwen) een manier om duizenden Joodse vluchtelingen het leven te redden: hij schreef voor hen een visum uit voor Curaçao. Daarmee reisden ze met de Trans Siberië Express naar Japan, van waaruit ze zich over de hele wereld verspreidden – vrijwel allen overleefden de oorlog. Het verhaal van de in Rotterdam geboren Jan Zwartendijk is even verheffend als heldhaftig. In de korte tijd dat hij er de gelegenheid toe had schreef hij duizenden visa uit. Jan Brokken beschrijft het leven van Jan Zwartendijk en de lotgevallen van enkele ontkomen Joden  in een meeslepend epos. De rechtvaardigen is een les in moed, in het maken van de juiste keuzes op het juiste moment. Een combinatie van Baltische zielen en De vergelding. Een onthutsend non-fictieboek waaraan jarenlange en wereldwijde research ten grondslag ligt. Steven Spielberg: ‘Als ik het verhaal van Jan Zwartendijk eerder had gekend, had ik het verfilmd.’ Bill Clinton: ‘He filled desperate lives with hope during a period of great darkness, and his actions will remain a beacon of decency and righteousness for generations to come.’

Datum: 21 oktober

aanvang: 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur

plaats: Synagoge (Koornmarkt), Delft

organisatie&kaartverkoop&reserveren:  Kaarten kunt telefonisch bestellen 015-2121510 of klik hier

In verband met de beveiliging van de synagoge kunnen er geen kaarten aan de zaal verkocht worden.