Bagliori a San Pietroburgo op nummer 5 in Italiaanse boekentoptien

De Italiaanse vertaling van De gloed van Sint-Petersburg is een week na verschijnen als nummer 5 binnengekomen in de wekelijkse Italiaanse boekentoptien van La Stampa. In hetzelfde dagblad verscheen op zaterdag 9 september een paginagroot interview met Jan Brokken op de voorpagina van de boekenbijlage. De presentatie van Bagliori a San Pietroburgo vond plaats in het Palazzo d’Arco tijdens het internationale literatuurfestival van Mantova. Voor een uitverkochte zaal en onder instemmend applaus noemde Bruno Gambarotta, de nestor van de Italiaanse literaire journalistiek, Jan Brokken een van de grootste revelaties van de afgelopen jaren en de regelrechte opvolger van Claudio Magris en W.G. Sebald. Inmiddels zijn 25 recensies over het boek verschenen. In La Repubblica van 16 september 2017 oordeelde Tiziano Gianotti: ‘Een waardevol boek, een vademecum, een hymne en een liefdesverklaring aan een van de culturele hoofdsteden van Europa: een Baltische stad met een steppe erachter. Jan Brokken heeft de passie van een betoverende schrijver en het oog van een tijdloze chroniqueur.’