Concertlezing Chopin rond de Evenaar op het festival Chopin aan Zee in Den Haag

Op uitnodiging van het Chopin Genootschap Nederland brengen Jan Brokken (tekst) en Marcel Worms (piano) op zondag 25 november hun programma Chopin rond de Evenaar op het Festival Chopin aan Zee in Museum Panorama Mesdag in Den Haag. Jan Brokken vertelt passages uit zijn non-fictie boek Waarom elf Antillianen knielden voor het hart van Chopin, Marcel Worms speelt walsen, mazurka’s en danza’s van de sterk door Chopin beïnvloede componisten Wim Statius Muller, Jacobo Palm, Rudolf Palm, Edgar Palm (Curaçao), Ernesto Lecuona (Cuba), Ignacio Cervantes (Cuba), Louis Moreau Gottschalk (New Orleans), Teresa Carreño (Venezuela) en Francisco Mignone (Brazilië). Van Waarom elf Antillianen knielden voor het hart voor Chopin – een indrukwekkende en vermakelijke cultuurgeschiedenis van de Caribische eilanden – verschenen een Poolse en een Amerikaanse vertaling.

 

Datum: 25 november

aanvang: 19.30 uur (programma van 2 x 45 minuten)

plaats: Museum Panorama Mesdag

Zeestraat 65,

2518 AA Den Haag

organisatie&reserveren: www.chopinstichting.com